Actueel

Succesvolle avond Vitaal Platteland

Succesvolle dorpsbijeenkomst Vitaal Buitengebied in Klein Zundert.

De uitdagingen waar we voor staan rond vrijkomende agrarische bebouwing, vergrijzing, klimaatverandering en energietransitie bieden vooral ook kansen. Een volle zaal met inwoners, ondernemers en organisaties ging in gesprek over de kracht en de ‘buikpijn’ van Zundert, over kansen voor ondernemers en over klimaat en landschap.

Vitaal Platteland vraagt een lerende aanpak vanuit samenwerking en initiatief bij ondernemers en inwoners, ondersteund door één meedenkende overheid. Inspirerende voorbeelden tonen aan dat dat mogelijkheden biedt.

Benut de kansen die er zijn en doe ook mee. Er volgen in maart nog dorpsbijeenkomsten in Rijsbergen, Wernhout en Achtmaal waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Meer informatie op https://www.zundert.nl/pilot-vitaal-buitengebied/

Opfriscursus Veilig Verkeer 50 plus

Hoe zorg jij dat je mobiel blijft? We willen allemaal zo lang mogelijk blijven fietsen of autorijden. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dat je mobiel blijft? Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan gratis meedoen met de Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Zundert organiseren we dit jaar opfriscursussen voor de ervaren automobilist. Iets voor jou? We organiseren dit jaar diverse cursussen in de gemeente Zundert. Kijk voor meer informatie op vvn.nl/opfriszundert. Hier kunt u zich meteen aanmelden. U ontvangt ruim voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief met de locatiegegevens.

Wendy van Dijck dorpsambassadeur

Even voorstellen..... Wendy van Dijck is de nieuwe dorpsambassadeur van Klein Zundert bij de Gemeente. De dorpsambassadeur gaat graag met de inwoners in gesprek over hun leef- en woonomgeving. Op deze manier willen zij verbinding leggen tussen inwoners en de gemeente. Door regelmatig Klein Zundert te bezoeken en bereikbaar te zijn voor  de inwoners, hoopt Wendy een luisterend oor te bieden en zo te ervaren wat er zoal in Klein Zundert speelt. Ook kan Wendy U goed doorverwijzen naar het juiste gemeenteloket om zo ergenis en onnodige wachttijd te voorkomen. Wendy, van harte welkom!

Nieuwjaarsbijeenkomst

De nieuwjaarsbijeenkomst was goed bezocht en we gaan met de door U aangedragen onderwerpen aan de slag. We zijn druk doende om antwoord op uw vragen, c.q. suggesties te geven. Binnenkort zullen wij u hier verder over informeren. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, weet ons te vinden via Facebook of via de mail.