Actueel

Open dag raadhuis!

Op zaterdag 16 november, tussen 10.00 en 14.00 uur, is iedereen van harte welkom in het vernieuwde Raadhuis tijdens de Dag van de Inwoner. Laat je rondleiden door het Raadhuis en ontdek hoe er gewerkt wordt aan een bruisend Zundert. Ook de dorpsraad is van de partij! Graag tot de 16e.

De dorpsraad zoekt nieuwe leden

Samen voor een leefbaar Klein Zundert

Wie sluit zich aan bij de dorpsraad?

 

Klein Zundert heeft inmiddels twee en een half jaar een dorpsraad. Die is op tal van onderwerpen actief om de leefbaarheid te behouden en waar mogelijk te verbeteren. Daarbij wordt steeds de samenwerking of het overleg met inwoners en organisaties uit het dorp gezocht.

De toekomst van het basisonderwijs, de inrichting van de assortimentstuin, planvorming rond bouwprojecten, verkeersveiligheid, de pilot Vitaal Buitengebied. Zo maar een kleine greep uit de onderwerpen waar de dorpsraad bij betrokken is.

Burgerparticipatie speelt een steeds belangrijkere rol in de beleidsvorming en bij de uitvoering daarvan. De dorpsraad wordt een steeds vanzelfsprekender partner voor overheden en organisaties. Enerzijds door zaken aan te kaarten en initiatieven te starten, anderzijds als klankbord of als deelnemer in overleggen en projecten.

De dorpsraad wil graag een afspiegeling zijn van de Klein Zundertse gemeenschap. Momenteel is er ruimte voor nieuwe leden in het bestuur. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan een mooi, veilig, aantrekkelijk en levendig Klein Zundert wordt van harte uitgenodigd om contact op te nemen. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We informeren u graag in een persoonlijk gesprek over de dorpsraad en de zaken die onze aandacht hebben. Omdat we graag dicht bij alle inwoners willen staan, nodigen we ook jongeren nadrukkelijk uit om te reageren. 

 

Succesvolle avond Vitaal Platteland

Succesvolle dorpsbijeenkomst Vitaal Buitengebied in Klein Zundert.

De uitdagingen waar we voor staan rond vrijkomende agrarische bebouwing, vergrijzing, klimaatverandering en energietransitie bieden vooral ook kansen. Een volle zaal met inwoners, ondernemers en organisaties ging in gesprek over de kracht en de ‘buikpijn’ van Zundert, over kansen voor ondernemers en over klimaat en landschap.

Vitaal Platteland vraagt een lerende aanpak vanuit samenwerking en initiatief bij ondernemers en inwoners, ondersteund door één meedenkende overheid. Inspirerende voorbeelden tonen aan dat dat mogelijkheden biedt.

Benut de kansen die er zijn en doe ook mee. Er volgen in maart nog dorpsbijeenkomsten in Rijsbergen, Wernhout en Achtmaal waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Meer informatie op https://www.zundert.nl/pilot-vitaal-buitengebied/