Nieuws

Jaarlijkse bijeenkomst Dorpsraad 2020

Op donderdag 6 februari a.s. houdt de dorpsraad weer haar jaarlijkse bijeenkomst. Ditmaal bij de Moerse Bossen. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur. 

De dorpsraad zoekt nieuwe leden

Samen voor een leefbaar Klein Zundert

Wie sluit zich aan bij de dorpsraad?

 

Klein Zundert heeft inmiddels twee en een half jaar een dorpsraad. Die is op tal van onderwerpen actief om de leefbaarheid te behouden en waar mogelijk te verbeteren. Daarbij wordt steeds de samenwerking of het overleg met inwoners en organisaties uit het dorp gezocht.

De toekomst van het basisonderwijs, de inrichting van de assortimentstuin, planvorming rond bouwprojecten, verkeersveiligheid, de pilot Vitaal Buitengebied. Zo maar een kleine greep uit de onderwerpen waar de dorpsraad bij betrokken is.

Burgerparticipatie speelt een steeds belangrijkere rol in de beleidsvorming en bij de uitvoering daarvan. De dorpsraad wordt een steeds vanzelfsprekender partner voor overheden en organisaties. Enerzijds door zaken aan te kaarten en initiatieven te starten, anderzijds als klankbord of als deelnemer in overleggen en projecten.

De dorpsraad wil graag een afspiegeling zijn van de Klein Zundertse gemeenschap. Momenteel is er ruimte voor nieuwe leden in het bestuur. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan een mooi, veilig, aantrekkelijk en levendig Klein Zundert wordt van harte uitgenodigd om contact op te nemen. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We informeren u graag in een persoonlijk gesprek over de dorpsraad en de zaken die onze aandacht hebben. Omdat we graag dicht bij alle inwoners willen staan, nodigen we ook jongeren nadrukkelijk uit om te reageren. 

 

Opfriscursus Veilig Verkeer 50 plus

Hoe zorg jij dat je mobiel blijft? We willen allemaal zo lang mogelijk blijven fietsen of autorijden. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dat je mobiel blijft? Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan gratis meedoen met de Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Zundert organiseren we dit jaar opfriscursussen voor de ervaren automobilist. Iets voor jou? We organiseren dit jaar diverse cursussen in de gemeente Zundert. Kijk voor meer informatie op vvn.nl/opfriszundert. Hier kunt u zich meteen aanmelden. U ontvangt ruim voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief met de locatiegegevens.

Wendy van Dijck dorpsambassadeur

Even voorstellen..... Wendy van Dijck is de nieuwe dorpsambassadeur van Klein Zundert bij de Gemeente. De dorpsambassadeur gaat graag met de inwoners in gesprek over hun leef- en woonomgeving. Op deze manier willen zij verbinding leggen tussen inwoners en de gemeente. Door regelmatig Klein Zundert te bezoeken en bereikbaar te zijn voor  de inwoners, hoopt Wendy een luisterend oor te bieden en zo te ervaren wat er zoal in Klein Zundert speelt. Ook kan Wendy U goed doorverwijzen naar het juiste gemeenteloket om zo ergenis en onnodige wachttijd te voorkomen. Wendy, van harte welkom!

Nieuwjaarsbijeenkomst

De nieuwjaarsbijeenkomst was goed bezocht en we gaan met de door U aangedragen onderwerpen aan de slag. We zijn druk doende om antwoord op uw vragen, c.q. suggesties te geven. Binnenkort zullen wij u hier verder over informeren. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, weet ons te vinden via Facebook of via de mail.