Nieuws

Voorzitter René Bastiaansen overleden

We zijn diep getroffen door het overlijden van onze voorzitter René Bastiaansen. Sinds de oprichting van onze dorpsraad was René, ondanks zijn ziekte, altijd nauw en oprecht betrokken. René sprak niet zo veel over zijn ziekte. Hij droeg het daarentegen met verve, als een zeer moedig mens, wat bewondering alom bij ons losmaakte.

 

René was een bestuurder pur sang. Hij genoot van bijeenkomsten, overleggen en het sparren met anderen.

Hij had een scherp oog, wist de zaken altijd juist samen te vatten en was in staat om kort en bondig zaken helder te houden. Het was fijn om René als voorzitter te hebben. Hij nam ons graag bij de hand om ons wegwijs in bestuursland te maken.

Hij was gekend en geliefd in onze gemeenschap. René had wel een lijntje naar zowat iedereen in ons dorp. Hij kende ontzettend veel mensen!

 

Regelmatig vergaderden we bij René thuis. De sfeer was altijd goed. René hield van gezelligheid en saamhorigheid. René genoot van onze jaarlijkse bijeenkomsten. Was trots dat er groei in de belangstelling vanuit de gemeenschap voor de dorpsraad ontstond.

We hoeven niet te zeggen dat we René ontzettend gaan missen. Maar we zullen doorgaan in jouw naam en zullen jouw visie verder uitbouwen en uitdragen. René, bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan!!  

 

E Fiber Klein Zundert

De gemeente Zundert heeft mooie deal deal gesloten met E-fiber. E-fiber legt glasvezelkabel aan. Echter het binnenhalen van 30% van alle aansluitingen is een voorwaarde. Er is veel over glasvezelkabel te lezen, veel artikelen en ook veel reclame. Wellicht ziet u  ‘door de bomen het bos niet meer’:
 
Op internet en ook bij Van der Poel kunt u de voor- en nadelen op een rij zetten! Bijvoorbeeld via:  https://www.e-fiber.nl/zundert/ www.ricodi.nl
 
De dorpsraad verplicht u uiteraard nergens toe;  Wij hebben hierin geen enkel belang en zijn met geen enkele commerciële partij verbonden. Wij attenderen u er enkel op zich te verdiepen in het aanbod wat er ligt en vervolgens een bewuste keuze te maken!

Op 1 februari a.s. loopt de deadline af om een abonnement af te sluiten  voor het gratis aan laten leggen van een glasvezelkabel  + een halfjaar geen abonnementskosten. Dit aanbod geldt voor IEDEREEN! De dorpsraad neemt het initiatief om alle inwoners op te roepen om hierover een weloverwogen en bewuste keuze te maken.
 
Dit is de mogelijkheid voor iedereen om iets wel of niet te kiezen: - Het grote voordeel is een veel sneller internet waarmee de behoeften   voor de komende 10 jaar geborgd zijn. - Het gaat om een abonnement voor internet, tv en vaste telefoon. - Dit vervangt een huidig abonnement, het is niet iets ‘extra’s. - Er worden geen aansluitkosten berekend. - Het abonnement is het eerste halfjaar gratis. - U bent voorbereid op de toekomst, van u en uw kinderen!
 
- Overstappen is eenvoudig en kost weinig tijd; - De kosten van de verschillende oude en nieuwe abonnementen zijn       nagenoeg gelijk; - Na één jaar kunt u opnieuw overstappen, ook terug naar ‘het oude’:     het eerste jaar is dus sowieso goedkoper; - Uw oude kabel blijft gewoon liggen, u kunt terug naar wat u had!; - U hoeft niet perse aanpassingen in uw woning te doen (Trined.nl); - Enkel ‘ziggo- en kpn-mailadressen komen te vervallen; pas na 2 jaar; - De waarde van uw woning stijgt!
 
 

Jaarlijkse bijeenkomst Dorpsraad 2020

Op donderdag 6 februari a.s. houdt de dorpsraad weer haar jaarlijkse bijeenkomst. Ditmaal bij de Moerse Bossen. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur. 

De dorpsraad zoekt nieuwe leden

Samen voor een leefbaar Klein Zundert

Wie sluit zich aan bij de dorpsraad?

 

Klein Zundert heeft inmiddels twee en een half jaar een dorpsraad. Die is op tal van onderwerpen actief om de leefbaarheid te behouden en waar mogelijk te verbeteren. Daarbij wordt steeds de samenwerking of het overleg met inwoners en organisaties uit het dorp gezocht.

De toekomst van het basisonderwijs, de inrichting van de assortimentstuin, planvorming rond bouwprojecten, verkeersveiligheid, de pilot Vitaal Buitengebied. Zo maar een kleine greep uit de onderwerpen waar de dorpsraad bij betrokken is.

Burgerparticipatie speelt een steeds belangrijkere rol in de beleidsvorming en bij de uitvoering daarvan. De dorpsraad wordt een steeds vanzelfsprekender partner voor overheden en organisaties. Enerzijds door zaken aan te kaarten en initiatieven te starten, anderzijds als klankbord of als deelnemer in overleggen en projecten.

De dorpsraad wil graag een afspiegeling zijn van de Klein Zundertse gemeenschap. Momenteel is er ruimte voor nieuwe leden in het bestuur. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan een mooi, veilig, aantrekkelijk en levendig Klein Zundert wordt van harte uitgenodigd om contact op te nemen. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We informeren u graag in een persoonlijk gesprek over de dorpsraad en de zaken die onze aandacht hebben. Omdat we graag dicht bij alle inwoners willen staan, nodigen we ook jongeren nadrukkelijk uit om te reageren. 

 

Opfriscursus Veilig Verkeer 50 plus

Hoe zorg jij dat je mobiel blijft? We willen allemaal zo lang mogelijk blijven fietsen of autorijden. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dat je mobiel blijft? Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan gratis meedoen met de Opfriscursus van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Zundert organiseren we dit jaar opfriscursussen voor de ervaren automobilist. Iets voor jou? We organiseren dit jaar diverse cursussen in de gemeente Zundert. Kijk voor meer informatie op vvn.nl/opfriszundert. Hier kunt u zich meteen aanmelden. U ontvangt ruim voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief met de locatiegegevens.